Διαδικασία Παραγωγής
Άρνισσα, Περαία Έδεσσας 2381033233 info@froutamoutsogiannis.gr, moutsogiannis23@gmail.com
Εφαρμόζουμε ένα καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, το οποίο εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας προσφέρει απλόχερα το μικροκλίμα της περιοχής, με συνέπια να καλλιεργούμε με τις ελάχιστες δυνατές εισροές σε χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι, από την μία να παράγονται φρούτα άριστης ποιότητας τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή για τους καταναλωτές, καθώς είναι απαλλαγμένα από κάθε υπόλειμμα. Από την άλλη μας δίνεται η δυνατότητα να μπορούμε να προμηθεύσουμε την αγορά με φρούτα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.
ΡΟΔΑΚΙΝΙΑ
Η ροδακινιά είναι πυρηνόκαρπο, φυλλοβόλο οπωροφόρο δέντρο που ανήκει στο γένος Προύμνη και στην οικογένεια των Ροδοειδών. Σήμερα είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά.
Το δέντρο προτιμά τα αμμοπηλώδη εδάφη με καλό στράγγισμα. Η λίπανση θεωρείται απαραίτητη για καλή παραγωγή και γίνεται κυρίως με αζωτούχα και καλιούχα λιπάσματα. Η ροδακινιά αποκρίνεται επίσης καλά σε λίπανση με κοπριά, αλλά βασικό στοιχείο για την καλή της ανάπτυξη και καρποφορία είναι οι κλιματολογικές συνθήκες.
ΜΗΛΙΑ
Η μηλιά ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae). Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και ευρύτατα καλλιεργούμενα φρούτα. Το δέντρο είναι φυλλοβόλο και φτάνει τα 5-12 μέτρα ύψος με φύλλα που έχουν ελλειψοειδές σχήμα και μυτερή άκρη. Ανθίζει την άνοιξη με άσπρα άνθη. Τα φρούτα ωριμάζουν το φθινόπωρο και συνήθως έχουν διάμετρο 5-9 cm (και σπάνια μέχρι και 15 cm).
ΚΕΡΑΣΙΑ
Είναι φυλλοβόλο δέντρο με ύψος που φτάνει και τα 20 μέτρα. Έχει την επιστημονική ονομασία Prunus avia . Τα κλαδιά της είναι όρθια, ο κορμός της είναι λείος γκρίζου χρώματος και τα φύλλα της είναι μεγάλα και ελλειψοειδή. Τα άνθη της είναι μεγάλα, λευκά και είναι οργανωμένα σε ταξιανθίες, φύονται δε ανά 3-6 σε κάθε οφθαλμό. Η κερασιά καλλιεργείται για το νόστιμο καρπό της, το κεράσι, ενώ υπάρχουν και ποικιλίες που καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά δέντρα. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες κερασιάς που βασικά χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, αυτές που έχουν απαλή σάρκα και αυτές που έχουν τραγανή. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται αρκετές ποικιλίες ενώ τα κεράσια που παράγονται θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας. Πιο γνωστές ποικιλίες είναι η κερασιά Ρουπκόβου, που παράγει τα τραγανά κεράσια της Έδεσσας, η πετροκερασιά, με τα τραγανά και νόστιμα πετροκέρασα που φέρουν μία χαρακτηριστική γραμμή στο μέσο του καρπού και η κερασιά των βοδενών με τα μεγάλα και νόστιμα κεράσια.
Πέρα από λαχταριστά είναι και πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Τα φρούτα που παράγουμε είναι ονομαστά σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα και την γεύση τους.
Εφαρμόζουμε ένα καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, το οποίο εκμεταλλεύεται...