Τα Φρούτα μας
Κεράσια
Η διαδικασία καλλιέργειας, παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας του κερασιού μας διέπεται από την αρχή του σεβασμού προς τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Η καλλιέργεια της κερασιάς είναι ελεγχόμενη, καθώς και οι ψεκασμοί που αφορούν τη θρέψη.
Γίνονται κατόπιν οδηγίας του επιβλέποντα γεωπόνου και του τεχνικού συμβούλου, οι οποίοι μας προτείνουν τις καλύτερες λύσεις για την φυτοπροστασία και θρέψη των κερασιών. Τα κεράσια συσκευάζονται στο χωράφι, αμέσως μόλις κοπούν από το κλαρί, χωρίς να ταλαιπωρούνται κατά την μεταφορά και την περαιτέρω επεξεργασία.
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε θερμίδες. Ένα κεράσι αποδίδει 4 θερμίδες, ενώ μια μερίδα κερασιών (100 γραμμάρια) αποδίδει 33 θερμίδες. Τα κεράσια θα πρέπει να καταναλώνονται από τους μαθητές και ιδιαίτερα κατά την εξεταστική περίοδο αφού μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση. Το έντονο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των κερασιών οφείλεται σε μια ομάδα χημικών ουσιών, των ανθοκυανινών.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ανθοκυανίνες συμβάλλουν στη εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών. Μια άλλη δράση των ανθοκυανινών είναι ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή της ινσουλίνης από το πάγκρεας, δηλαδή να βοηθούν στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Τα κεράσια βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών.
Η ΚΕΡΑΣΙΑ
Η κερασιά είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό που ανήκει στο γένος Προύμνη (Prunus), στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae), και είναι δε συγγενής της βυσσινιάς.
Είναι φυλλοβόλο δέντρο με ύψος που φτάνει και τα 20 μέτρα. Έχει την επιστημονική ονομασία Prunus avia (προύνος των πτηνών). Καταγωγή του είναι η περιοχή του Καυκάσου και έφτασε στην Ευρώπη πολύ γρήγορα ενώ όλες οι ποικιλίες της προέρχονται από την αγριοκερασιά, που χρησιμοποιείται για τον πολλαπλασιασμό της και σήμερα μέσω εμβολιασμού. Το περίεργο είναι ότι η βυσσινιά προήλθε από φυσικό υβρίδιο κερασιάς ενώ ο περισσότερος κόσμος πιστεύει το αντίθετο.
Πέρα από λαχταριστά είναι και πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Τα φρούτα που παράγουμε είναι ονομαστά σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα και την γεύση τους.
Εφαρμόζουμε ένα καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, το οποίο εκμεταλλεύεται...